Hae
HeiBlondi

Lähijuna Ouluun

Moni perheellinen varmasti nyt loma-aikana miettii erilaisia päiväretkikohteita ja aktiviteetteja, joten ajattelin vinkata teille jostain, mitä en ainakaan itse ollut ennen hoksannut. Nimittäin lähijuna Kempele-Oulu välillä.

Itse huomaan usein miettiväni, miten tarjoaisin lapsilleni pienen budjetin elämyksiä. Loma-ajalle haluan aina keksiä jotain mukavaa tekemistä. Ja lähiseudun tarjonta on yllättävänkin vierasta itselleni. Huomaan ajattelevani, ettei Oulun seudulla ole mitään koettavaa ja nähtävää, mutta näinhän asia ei suinkaan ole! Olen huomannut miettiväni tekemistä ja lomia liian vaikeasti. Ei mieleenpainuva aktiviteetti tarvitse monen sadan euron panostusta, sirkusta ja huvituksia, eikä edes montaa vapaapäivää. Vaikka Etelä-Suomessa paljon enemmän mahdollisuuksia onkin, niin kyllä meillä löytyy lapsille koettavaa myös ihan Oulussa ja tekemistä löytyy paljon myös täysin ilmaiseksi.

lähijuna

Lähijuna on kokemus lapsille jo itsessään

Tänä keväänä olin yhtenä pidennettynä viikonloppuna jälleen tämän pohdinnan äärellä. Lopulta tajusin, että tässä Kempeleessähän pysähtyy juna, jolla pääsee Ouluun alle kymmenessä minuutissa. Lapset eivät ole koskaan olleet junassa, eivätkä ole sellaista nähneet edes läheltä, joten tässähän meille oli hyvä idea. Ei muuta kuin aikatauluja tutkimaan! Junalla pääsikin sopivasti muutamaksi tunniksi Ouluun ja takaisin. Hintaa tälle matkalle ei tullut montaa euroa suuntaansa, kun lapsista ei tarvinut mitään edes maksaa.

Meillähän ei täällä Oulun seudulla ole mitään varsinaista lähijunaliikennettä, mutta muutama vuosi sitten junat alkoivat vuosikymmenten jälkeen jälleen pysähtyä Kempeleessä. Eivät kaikki, mutta muutama päivässä. Kempeleen asema onkin ainut asema tällä seudulla, jossa juna pysähtyy Oulun lisäksi. Matka Kempeleestä Ouluun kestää alle 10min.

Emme itsekään asu ihan aseman lähettyvillä, joten asemalle piti kuitenkin mennä autolla. Mutta tämä on helppoa ja pysäköinti asemalla ilmaista. Tuo lyhyt junamatka oli juuri sopivan mittainen reilu 1,5-vuotiaan vilkkaan lapsen kanssa. 3-vuotias olisi jaksanut pidempäänkin. Kokemus junakyydistä oli lapsille ikimuistoinen, eikä siihen tosiaan tarvittu tämän pidempää matkaa.

Oulussa ehdimme olla muutaman tunnin ja kävimmekin ostoskeskuksessa ja syömässä. Enempää eivät lapset olisi kaivanneet, päiväretki oli hyvä juuri näin. Suosittelen tällaista minireissua kaikille lähiseudulla asuville. Jokainen pieni junafani on varmasti haltioissaan <3

päiväretki Ouluun

vrmatkalla

lähijuna lasten kanssa

Vilkaisepas myös aiemmin julkaisemani teksti Oulussa vietetystä hotellilomasta. Sellaisenkin voi tehdä lähikaupunkiin!

<3Heini

Yksi kommentti

  1. SonjaL kirjoitti:

    Hauska idea! Asun itsekin Kempeleessä ja olen viime aikoina innostunut Oulun menoista ja nähtävyyksistä. 🙂 Lasten kanssa kuljen junalla pitkiä matkoja toiselle puolelle Suomea, mutta bussimatkat Ouluun ovat harvinaista herkkua lasten mielestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *