Hae
HeiBlondi

Taaperosta leikki-ikäiseksi

14/1/2022

Leikki-ikäinen frozen fani

Tällä viikolla esikoiseni täytti kolme vuotta. Sen myötä taaperoaika on nyt virallisesti ohi (Fiinun osalta) ja minulla alkoi uusi aikakausi leikki-ikäisen äitinä. Syntymäpäivä herätti minussa jälleen paljon tunteita. Jotenkin on niin koskettavaa aina muistella hetkeä, kun minusta tuli äiti. Ja niin hullulta se tuntuu, että nyt siitä on jo kolme vuotta! En ole koskaan avannut synnytystarinoitani tänne blogiin. Ei siihen vauva-aikana ole ollut aikaa eikä jaksamista. Ehkäpä lähiaikoina voisin kirjoittaa, kun nyt olen taas näiden muistojen ääreen pysähtynyt. Sen sijaan Fiinun 1-vuotis synttäreitä fiilistelin tuolloin blogiin, niistä voi lueskella täältä vaikka synnytystarinaa odotellessa. Tällä kertaa kuitenkin kerron, millainen kolmevuotias meillä asuu ja mitä meidän syntymäpäiväjuhlille tapahtui.

Frozenia ja RYhmä Hauta

Tänä vuonna syntymäpäivä oli erilainen kuin aiemmin, sillä nyt Fiinu muisti vuoden takaisetkin syntymäpäiväjuhlat ja tiesi mitä odottaa. Hän osasi itse kertoa, ketä haluaa juhliin kutsua ja millaisen kakun ja mitä lahjoja toivoo. Ette varmaan arvaisi, että Fiinu tilasi itselleen Frozen Elsa -kakun. Frozen on täyttänyt tuon kolmevuotiaan sydämen ja tällä hetkellä elämä täyttyy Frozen leikeistä ja lauluista, tietenkin Elsa-mekko päällä. Yhtä lemppari tosin edelleen on Ryhmä Hau, vaikka Frozen vähän enemmän pinnalla onkin. Lahjalista koostuu siis Ryhmä Hau – ja Elsa leluista. Minusta on ihanaa, että lapsi osaa jo esittää toiveita ja tällöin lahjat tulevat oikeasti käyttöön, eikä vaan nurkkia täyttämään, kun ovat mieluisia.

Frozen Elsa letti

Millainen LEIKKI-IKÄINEN meillä asuu?

Tämä kolme vuotta on pitänyt sisällään niin paljon. Olemme ehtineet asua kolmessa eri kodissa. Fiinusta on tullut isosisko. Hän on käynyt ensin kerhossa ja sitten aloittanut päiväkodin. Viime kesänä hän oppi ajamaan potkupyörällä ja nyt talvella hiihtotaito on kehittynyt entisestään ja lisäksi on alettu harjoitella luistelua. Fiinu on tosi aktiivinen ja rakastaa liikkumista. Hän on aina hyppimässä, kiipeilemässä ja temppuilemassa. Kerran viikossa on myös tanssia ja muskaria. Leikkitaidot on kehittynyt ihan hurjasti ja leikit on pitkäkestoisia ja tapahtumarikkaita mielikuvitusleikkiä. Ei siis ole ihan tuulesta temmattu tuo nimitys leikki-ikäinen kolmevuotiaalle. Sitähän tämän ikäisen elämä on <3

sairasteleminen lykkää synttärijuhlia

Syntymäpäivä meni Fiinulla kuumeessa. Koko viikolla hän ei ole päässyt päiväkotiin, joten sielläkin synttärit on juhlimatta. Huomenna piti olla isommat synttärijuhlat ja kovasti toivottiin, että ehdittäisiin kaikki parantua. Alkuviikosta Frozen Elsa-kakun tekijä ilmoitti saaneensa koronan, joten kakku peruuntui siinä. Hieman olen sitten stressannut, kuinka loihdin Elsa-kakun, kun se tuli jo luvattua (ÄLÄ KOSKAAN LUPAA LAPSELLE MITÄÄN, MITÄ ET VOI 100% PITÄÄ). Muutama päivä sitten näytti jo siltä, että juhlat voidaan sittenkin järjestää. Nyt lopulta kuitenkin jouduimme ne perumaan viime tingassa, sillä Eemi on taas sairastunut. Kyllä meitä harmittaa. Vaan ehkä tää on mun onni, ei musta olisi Elsa-kakun tekijäksi tainnut olla. Yritetään siis viikon päästä uudelleen taas ihan oikean kondiittorin kakun kera.

Onneksi syntymäpäivänä pystyi sairaanakin pukeutumaan Elsa-mekkoon ja katsomaan telkkarista ”Frozen-kuumetta” -videota. Leivottiin yhdessä nopea kääretorttukakku ja syötiin omalla porukalla. Lahjojakin meillä onneksi oli muutama antaa, joten synttäreistä jäi silti hyvä fiilis. Ja vaikka kolmevuotiaan aika on pitkä, niin onneksi ne isommatkin juhlat vielä koittaa, ja sitten on kiva saada juhlia uudestaan.

Kuulisin mielelläni, mitkä jutut ovat teidän kolmevuotiaiden suosiossa? Löytyykö muitakin Frozen tai Ryhmä Hau -faneja?

 

<3 Heini

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *