Hae
HeiBlondi

Joulukalenteri: Nopea ja helppo DIY -joulukalenteri paperipusseista

16/11/2021

Joko teillä on joulukalenterit hankittuna? Joulukuu pääsee aina yllättämään, joten nyt on korkea aika miettiä hetki joulukalentereita. Haluankin auttaa teitä, joilla on vielä mietinnässä joulukalenterin hankkiminen/ joulukalenterin tekeminen, joten esittelen tällä viikolla kolme erilaista joulukalenteri-ideaa. Kaikissa ideoissa parasta on se, että sisällön voi päättää itse ja kalenterin voi suunnata niin puolisolle kuin lapsillekin. Tänään esitelen teille erittäin nopean ja helpon DIY -joulukalenterin, jonka toteutus onnistuu helposti myös mattimyöhäisiltä, eikä vaadi isoa budjettia.

DIY joulukalenteri
Tämän DIY-joulukalenterin toteutin meidän Fiinulle hänen ollessaan hieman alle yksivuotias. Sisällön voi suunnitella siis sopivaksi ihan kaiken ikäisille. Idea tähän kalenteriin syntyi siitä, kun itse vihaan kaikkia tilpehööri kalentereita, joista tulee vain turhaa tavaraa, enkä tietenkään suklaatakaan vauvalle antanut. Haluan yleensäkin, että joulukalenterista tulee jotain hyödyllistä. Jotain sellaista, mitä olisi hankittava joka tapauksessa. Siksi päässäni alkoikin pyöriä Lego Dublo -kalenteri, sillä olin aikonut ostaa Fiinulle dubloja joululahjaksi, eikä meiltä niitä ennestään löytynyt. Tällaista kalenteria ei kuitenkaan tullut vastaan missään, paitsi netistä löysin todella kalliin sellaisen. Miksipä en siis tekisi itse?

Ja niinhän minä tein. Löysin dublopaketin puoleen hintaan, joten järin kalliiksi tämä kalenteri ei tullut. Ja toteutuskin oli varsin helppo. Ostin vain 24 paperipussia ja jokaiseen laitoin sisään yhden tai pari Dubloa.  Kalenterin pussukat voi askarrella itse myös vaikka lahjapaperista tai kierrätyspaperista ja numeron voi kirjoittaa tussilla (itse ostin numerotarrat). Pussukat voi ripustaa naruun vaikka jonoksi, tai kiinnittää pyykkipojilla johonkin, niinkuin minä tein. Kalenterin voi siis toteuttaa juuri sinulle sopivalla budjetilla ja vain oma mielikuvitus on rajana!

Helposti muokattava kalenteri kaiken ikäisille

Vaikka Fiinu oli vielä pieni, oli tästä hänelle jo paljon iloa. Parasta tässä oli se, että hän sai pussukat itse auki, kun yhdessä vain etsittiin ensin oikea numero. Ja lapsi oli jokaisesta Dublosta onnellinen, vaikka sisältö ei ollutkaan mitään erityisen hienoa, vain yksi tai kaksi Dublopalikkaa. Jouluaattona Dubloja olikin sitten kertynyt jo niin kivasti, että ne riittivät kivasti rakenteluun.

Tämä kalenteri käy kaiken ikäisille ja sisällön voi valita saajalle mieluisaksi. Jos kalenteriin haluaa lelujen sijasta syötävää, voi pussukoissa ihan hyvin olla pikkuiselle vaikka smoothiepusseja, patukoita, pastilleja yms. ja isommalle erilaisia suklaita. Tai isommille dublojen sijasta legoja. Mikä nyt onkaan se teidän lapsen juttu!

Oletteko te toteuttaneet vastaavia joulukalentereita? Mitä teidän kalenterista löytyi?

DIY joulukalenteri

Ihanaa joulukuun odotusta kaikille!

<3 Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *