Hae
HeiBlondi

Maidoton kinkkukiusaus – arjen pelastus

16/10/2019

Ajattelin jakaa teille yhden arjen luottoresepteistäni: maidoton kinkkukiusaus. Maidottomuuden lisäksi kiusaus on myös munaton, soijaton ja gluteeniton, eli aikalailla kaiketon. Ollaan kokkailtu maidottomasti jo 8kk, sillä vauvallamme on maitoallergia eikä hän ole kestänyt lehmänmaitoa edes minun rintamaidon kautta.
Tällä hetkellä mieheni on työprojektin vuoksi paljon poissa kotoa, ja kokkailut jäävät suurimmaksi osaksi vastuulleni. Vihaan kokkausta kahdesta syystä: 1. Yksinkertaisesti en ole koskaan tykännyt laittaa ruokaa! Ja 2. Se ei ole kovin helppoa kun 9 kuukauden ikäinen vauva kiipeilee jaloissa. Vähän siis ehkä hävettää jopa myöntää, mutta tämän vuoksi meillä kokkaa useimmiten mieheni, joka on siinä hyvä ja kaiken lisäksi tykkää siitä. Nyt kuitenkin joudun kokkailemaan enempi ja valintani onkin helpot uuniruoat, jonka valmistukseen menee vain hetki.
Yksi lempiresepteistäni onkin tämä maailman helpoin kinkkukiusaus, jonka valmistaa uuniin muutamassa minuutissa ja kolmen vartin päästä uunista tulee ulos oikein herkullinen ruoka. Parasta tässä on se, että ruokaa riittää moneksi päiväksi!

maidoton kinkkukiusaus

500g peruna-sipuli sekoitusta
250g kasvissuikaleita
300g kinkkusuikaleita
4dl    kaurakermaa
1-2    lihaliemikuutiota
1. Voitele uunivuoka.
2. Lisää perunat, kasvikset ja kinkkusuikaleet vuokaan ja sekoita.
3. Lämmitä kerma kattilassa ja sulata lihaliemikuutiot siihen.
4. Lisää kerma uunivuokaan muiden ainesten päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 45min.
En ole kovinkaan tarkka määristä, vaan käytän kiusaukseen juuri sen kokoisen peruna-sipulipussin, kasvispussin ja kinkkupussin kun kaapista sattuu löytymään – ja aina on onnistunut! En myöskään ole hyvä maustamaan ja käytän tähänkin vain lihaliemikuutiota. Helppoa! Tällä kertaa toinen kerma sattui olemaan maustettu yrttikerma, jonka vuoksi käytin vain yhden lihaliemikuution. Usein teen ihan tavallisesta kaurakermasta ja olen laittanut 1,5 tai 2 lihaliemikuutiota.

Mikä on sinun arjen lempparireseptisi?
<3 Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *