Hae
HeiBlondi

Retkeilyautolla Ruotsin halki Norjaan

Miltä kuulostaisi kesälomareissu retkeilyautolla kahden pienen lapsen kanssa? Meille sellaisella reissaaminen on jo aika tuttua, mutta tällä kertaa päätimme lähteä pidemmälle reissulle kuin koskaan aiemmin. Etukäteen päätimme vain, että reissumme suuntautuu Oslon seudulle Norjaan ystäväperheen luo muutamaksi päiväksi ja muu aika vietettäisiin Ruotsissa muutamassa kaupungissa. Suomessa sitten vielä lomailtaisiin paluureissulla, mikäli vielä jaksamme ja viihdymme. Lopulta matkamme kestikin 17 yötä ja kilometrejä kertyi 3139! Ja vaikka aiemmin meidän 2- ja 4-vuotiaat eivät ole olleet mitään maailman parhaimpia autossa matkustajia, niin voin sanoa, että tällä reissulla he kehittyivät valtavasti, enkä kyllä enää jännitä pidempiäkään ajomatkoja heidän kanssaan.

retkeilyautolla lasten kanssa

Taustaa retkeilyautolla reissaamiseen

Meidän lomailut on aina menneet isolta osin karavaanaillen, sillä mut on ”opetettu” siihen ihan vauvasta asti ja oon jatkanut sitä omillani heti kun ajokortin sain. Rakastan mahdollisuutta liikkua hyvän sään perässä ja muuttaa matkasuunnitelmia lennosta. Ja totta kai retkeilyautolla matkustaminen mahdollistaa meille pidemmän reissun, kun iso raha säästyy mm. hotellikuluissa.

Nyt lasten kanssa on ehditty reissaamaan niin asuntoautolla, retkeilyautolla kuin asuntovaunullakin, joissa kaikissa on tietenkin omat puolensa. Tällä hetkellä kuitenkin reissataan sellaisella 2 hengen retkeilyautolla, joka palvelee tarpeitamme täydellisesti. Se totta kai tarkoittaa myös sitä, ettei juuri sisätiloissa hengata ja nukkumaan mahdutaan enää muutama vuosi, kun lapset on pieniä. Tällä hetkellä katsellaankin taas vaunua, ehkä sellainen meille jossain vaiheessa tulee.

retkeilyautolla ruotsiin

kesälomareissumme kohteet

Tällä reissulla suuntasimme ensimmäiseksi lomapäiväksi Muumimaailmaan Naantaliin, jonka jälkeen hyppäsimme Finnlinesin iltalaivaan, joka vei meidät yön aikana Ruotsin puolelle Kappelskäriin. Sen jälkeen meillä ei ollutkaan muita aikatauluja, kuin paluulaiva 10 päivän päästä. Vietimme monta yötä Ruotsin läpiajomatkalla sekä Örebrossa, että Karlstadissa ja ihastuimme molempiin kaupunkeihin. Norjassa yövyimme Lilleströmissä ystäväperheemme pihassa, noin 10 minuutin junamatkan päässä Oslosta. Suomeen palattuamme vietimme vielä muutaman päivän Tampereella ja kotimatkalla Tuurissa.

laivalla lasten kanssa

Tulen tekemään reissusta oman postauksen tänne blogiin jokaisesta kohteesta, aloittaen tuosta Muumimaailmasta. Joten kannattaa pysyä kuulolla etenkin, mikäli joku näistä kohteista lasten kanssa kiinnostaa.

Lähiaikoina lisään reissusta tekemäni stoorit myös Instagramin kohokohtiin, joten kannattaa käydä vilkaisemassa.

 

<3 Heini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *